Solaris va livra încă 25 de troleibuze la Braşov; valoarea contractului depăşeşte 63 milioane de lei

Anul acesta, Solaris Bus & Coach, lider global în producţia de vehicule electrice pentru transport public, a câştigat o nouă licitaţie şi a semnat un contract cu municipiul Braşov pentru livrarea a 25 de troleibuze Solaris Trollino 18. Iarvaloarea totală a contractului se ridică lapeste 63 milioane lei(aproximativ 13 milioane de euro), precizează un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Aceasta este a doua livrare de troleibuze Solaris către municipiul Braşov, adăugându-se celor 26 de troleibuze Solaris incluse în 2020 în parcul auto al RATBV, operatorul de transport braşovean.

În contextul Solaris, peste 300 de vehicule  sunt folosite în transportul public din opt oraşe din România: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, ponderea vehiculelor electrice fiind de circa 50% din total.

Astfel, troleibuzele Solaris Trollino 18 sunt dotate cu un motor electric cu tracţiune de 240 kW, propulsie Medcom şi captatori de curent cu retragere automată în cazul desprinderii de la reţea. Totodată, acestea sunt echipate cu baterii de tracţiune pentru situaţii de urgenţă, ce oferă o autonomie de aproximativ 5 km în lipsa contactului cu linia de electricitate.

Fiecare troleibuz comandat are 18 m lungime, 2,55 m lăţime şi o înălţime de 3,45 m (incluzând captatorii) şi poate transporta până la 133 de pasageri, incluzând 41 de persoane aşezate. Confortul călătorilor va fi asigurat atât prin sistemul de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.