Somnul în exces- dăunător pentru sănătate și greutate

Cu toții așteptăm momentul în care săptămâna se sfârșește și ne putem bucura de week-end. Nu mai este mult, iar persoanele norocoase care nu trebuie să lucreze în aceste două zile abia așteaptă momentul să poată dormi câteva ore mai mult. Pe cât de minunat este somnul, pe atât este de dăunător pentru silueta noastră, după cum spun specialișitii americani.

Americanii au aflat că somnul în exces ne afectează și greutatea și sănătatea, dar au mai descoperit și în ce măsură se întâmplă acest lucru.

Cu toții urâm sunetul alarmei care ne trezește în fiecare dimineață. Bineînțeles că este de înțeles de ce aproape toți angajații visează la acele zile și momente în care alarma sâcâitoare să nu mai sune și să poată dormi atât cât își doresc.

Cu toate astea, dorința noastră de a ne recupera somnul sâmbăta și duminica nu ne aduce nici un beneficiu. Oboseala nu va dispărea dacă vom dormi mai mult.

„Organismul nostru nu este făcut să tolereze luni la rând, pe termen lung, somnul neregulat”- a menționat un cardiolog american.

„Cu cât eşti mai tânăr, atât ai mai multe şanse de recuperare. Dar, după ce înaintezi în vârstă şi ajungi la 40 sau 50 de ani, vei avea nevoie de mult mai mult timp să te recuperezi”, a spus un profesor de la Școala de Medicină din New York.

Pentru că organismul uman nu se odihnește suficient, acesta își va lua energia din alte surse precum mesele sau alimentele bogate în calorii, care bineînțeles, sunt nesănătoase.

Chiar dacă dormim mai mult în anumite zile, acest lucru nu se va schimba. În acest fel, apar probleme cu greutatea dar și de sănătate.

„Obiceiul comun de a dormi în weekend nu corectează inabilitatea organismului de a regla zahărul din sânge, dacă este urmat de o săptămână de muncă multă şi somn puţin”- a explicat un cercetător al Universității din Colorado.

Specialiștii americani care au făcut aceste cercetări țin să ne anunțe că pe termen lung, un somn neregulat și mâncarea în exces ne vor cauza foarte probabil boli precum diabetul sau ale inimii.

Sursa: observator.tv

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.