Specialiştii UBB oferă consiliere psihologică pentru copii

Specialiştii Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online gratuită pentru copiii cu anxietate sau depresie.

„Copiii cu probleme de anxietate şi depresie pot beneficia în mod gratuit de un program online de psihoterapie oferit de Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj-Napoca, program coordonat de Anca Dobrean. Programul oferă psihoterapie cognitiv-comportamentală pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani care au problemele de anxietate şi/sau depresie şi se desfăşoară online, în cadrul unei platforme securizate”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de UBB.

După obţinerea acordului parental, copiii vor fi evaluaţi pe baza unui chestionar privind emoţiile şi comportamentele lor în ultimele 6 luni, apoi vor fi invitaţi, împreună cu părinţii, la un interviu telefonic.

În urma evaluării, copiii care au probleme emoţionale vor beneficia gratuit de o intervenţie psihologică inovativă online pentru tratarea problemelor respective.

„Problemele de anxietate şi depresie sunt frecvent întâlnite în rândul copiilor şi adolescenţilor, iar adesea ele rămân netratate, fiind ulterior asociate cu o serie de consecinţe negative pentru elevi, familie, şcoală. Cel mai adesea, grijile exagerate, lipsa încrederii în sine, perfecţionismul, tendinţa de catastrofare, acuzele somatice, schimbările programului alimentar…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.