Statele trebuie să finanţeze programe de sănătate pentru schimbările climatice (OMS)

Din ce în ce mai multe guverne concep politici de sănătate pentru protejarea cetăţenilor de schimbările climatice, însă majoritatea acestor planuri nu dispun de finanţare, conform unei analize realizate la nivel global de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată marţi de DPA.

Agenţia Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a analizat modul în care sunt abordate problemele asociate climei – precum stresul termic, victimele în urma dezastrelor naturale şi bolile infecţioase – în 101 state. Rezultatele au fost prezentate marţi la summit-ul ONU privind clima de la Madrid.

În timp ce jumătate dintre state au dezvoltat la nivel naţional planuri privind schimbările climatice şi sănătatea, doar 38 de procente au alocat fonduri şi mai puţin de 10 procente dispun de sume suficiente pentru a-şi pune în aplicare în totalitate strategiile.

”Schimbările climatice nu înseamnă doar creşterea unei facturi pe care generaţiile viitoare vor trebui să o achite, ci reprezintă un preţ pe care oamenii îl plătesc de pe acum cu sănătatea lor”, a atras atenţia directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Este un imperativ moral ca ţările să dispună de resursele necesare pentru a acţiona împotriva schimbărilor climatice şi pentru protejarea sănătăţii, acum şi în viitor”, a adăugat Ghebreyesus.

OMS a constatat că multe guverne pur şi simplu nu ştiu cum să acceseze finanţările internaţionale asociate climei…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.