Stresul, principala provocare pentru companiile din Romania

Multi angajati din Romania sustin ca se confrunta cu stres la locul de munca si ca si-ar dori sa primeasca mai multa sustinere din partea companiei pentru a duce o viata mai sanatoasa si mai fericita.
„Am anticipat ca stresul va deveni o ingrijorare tot mai mare pentru companii si datele studiului o confirma. Anul trecut am si lansat o divizie de corporate wellness, care tinteste exact sanatatea si fericirea la locul de munca. Suntem bucurosi sa vedem ca foarte multi angajatori incep sa trateze acest subiect ca pe o prioritate strategica, pentru ca inteleg corelatia cu productivitatea, engagementul si retentia angajatilor”, a declarat Armina Dobrica, Project Leader al studiului Best Employers din Romania.

Perceptia angajatilor este ca nu exista intotdeauna o relatie directa intre performantele lor profesionale sau succesul companiei si castigurile lor lunare. In acelasi timp, si-ar dori mai multa recunoastere non-financiara pentru eforturile lor.

Pentru piata muncii din Romania, topul celor mai mici rezultate este completat de nivelul personalului. Iar companiile nu reusesc, intotdeauna, sa retina sau sa atraga oamenii potriviti, asa ca multe departamentele functioneza cu prea putini membri, perioade semnificative de timp.
La polul opus, regasim increderea angajatilor in viitorul companiei pentru care lucreaza. Multi dintre ei declara ca organizatia va avea succes pe termen lung. In aceeasi directie, oamenii simt ca brandul de angajator este unul puternic, ca organizatia…

Continuarea pe News 24

You might also like