Suceava, afectată din plin de criza coronavirusului. Echipe de medici din Iași au sărit în ajutor

Autoritățile au luat cele mai profunde măsuri la cel mai grav afectat spital din România de epidemia noului coronavirus. După ce mai bine de 90 de cadre medicale au fost infectate cu noul virus, Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din nordul Moldovei primește un ajutor deosebit.

O echipă formată de 16 medici, asistenți medicali și infirmieri de la UPU din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași asigură în această perioadă urgențele de la Spitalul Județean Suceava, a declarat vineri coordonatorul regional UPU-SMURD, prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu.

„Aseară la ora 20,00 am anunţat în dispeceratul 112, dispeceratul medical ISU – SMURD – SAJ Suceava, că Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Suceava este redeschisă. Ea funcţionează separat de spital, funcţionează doar ca unitate primire urgenţe care triază, diagnostichează şi ia decizia internării pentru pacienţii care ajung acolo fără context epidemiologic, fără risc infecţios pentru infecţia cu Covid-19.

Există un triaj care se face în cortul din faţa UPU şi toţi pacienţii cu suspiciune merg către triajul spitalului pentru zona de boli infecţioase şi pneumologie. Lucrează acolo opt medici, opt asistenţi şi infirmieri din UPU-SMURD Iaşi.

Nu au plecat toţi odată. Fac (tură – n.r.) de 24 de ore şi revin acasă cu o maşină asigurată de ISU Iaşi. Există şi posibilitatea de cazare la un hotel de acolo. O parte dintre ei au optat…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.