Sydney a devenit unul dintre cele mai poluate orașe din lume

 Orașul australian Sydney a fost inclus pe lista celor mai poluate zece orașe din lume din cauza fumului degajat de incendiile puternice de vegetație care afectează statul New South Wales, informează Reuters.

Astfel, potrivit clasamentului Air Visual, Sydney se află zilele acestea pe locul 8 în lume în privința poluării aerului, înaintea unor orașe cunoscute pentru nivelul ridicat de poluare, precum Jakarta sau Shenzhen.

Din cauza incendiilor de vegetație care afectează New South Wales, în multe dintre regiunile acestui stat vizibilitatea este sub 100 de metri. Potrivit autorităților locale, 73 de persoane s-au prezentat la spital acuzând probleme respiratorii în ultimele două săptămâni, un număr dublu de cazuri față de perioadele obișnuite.

Autorităţile din statele australiene Queensland şi New South Wales au decretat stare de urgenţă, întrucât zona de est a ţării este ameninţată de izbucnirea unor noi incendii „catastrofale” de vegetaţie.

Incendiile din mai multe state din Australia au pus în pericol viața a mii de oameni, cel puțin patru persoane au decedat, aproximativ un milion de hectare de terenuri agricole și pădure au ars, iar peste 400 de locuințe au fost distruse.

Sursa: News24.ro.

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.