Tehnologie laser de testare cu rezultate disponibile în câteva secunde

Grupul de cercetare medicală al unei companii internaţionale cu sediul în Abu Dhabi, Laboratorul QuantLase Imaging Lab, a anunţat că a dezvoltat un dispozitiv care permite depistarea în masă mult mai rapidă a infectării cu coronavirus, informează agenţia de presă WAM.

Astfel, anunţul intervine în timp ce oameni de ştiinţă din întreaga lume depun eforturi pentru identificarea unei metode mai rapide de testare pentru pacienţii suspectaţi că au fost infectaţi cu noul coronavirus şi de identificare a persoanelor purtătoare ale virusului, dar asimptomatice.

„Echipamentul, care utilizează un detector CMOS, va permite depistarea (infectărilor) la scară largă cu rezultate puse la dispoziţie în câteva secunde”, a spus dr. Pramod Kumar, şeful echipei de cercetători de la QuantLase Imaging Lab, care a studiat modificarea structurii celulare a sângelui infectat cu SARS-CoV-2.

Numită DPI (Diffractive Phase Interferometry),  In plus, potrivit cercetătorului, această tehnică laser, bazată pe modularea în fază optică, este uşor de utilizat, neinvazivă şi la cost scăzut. Tehnica DPI este capabilă să detecteze virusul în stadiu precoce, imediat după infectarea celulei, obţinând până acum rezultate cu o precizie ridicată. Laboratorul speră să poată lansa echipamentul pe piaţă în câteva luni.

Acest dispozitiv este potrivit pentru utilizare nu numai în spitale şi locuri publice, cum ar fi cinematografe şi centre comerciale, dar…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.