Ten frumos cu argila Natura ne vine in ajutor si in privinta ingrijirii tenului.

Argila a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri ca masca- tratament pentru ten. Este usor de gasit , ieftina si usor de folosit. Trebuie doar sa tinem cont de tipul tenului atunci cand alegem sa folosim aceasta pulbere.

Bogata in minerale si oligoelemente , argila galbena este potrivita tenului mixt sau gras, avand efect de curatare si tonifiere.

Tenul gras se ingrijeste cu argila verde , aceasta avand proprietatea de a regla secretia se sebuum, de a-l revitaliza si de a-l regenera.

Unui ten uscat i se potriveste masca cu argila alba . Fiind cea mai blanda dintre toate tipurile de argile , aceasta aduce un aport considerabil de minerale tenului deshidratat. Daca tenul sensibil prezinta si zone iritate , atunci se foloseste un amestec de argila alba si rosie pentru calmarea zonelor respective.

Indiferent de tipul tenului , toate mastile cu argila se pot prepara doar din amestecul pulberii cu apa astfel incat sa devina o pasta usor de întins. Pentru evitarea agresarii tenului , se recomanda aplicarea mastii cu ajutorul unei spatule din lemn, pe toata suprafata tenului, cu exceptia zonei ochilor si a buzelor.

Inainte de aplicarea mastii , se recomanda spălarea fetei cu apa calda pentru deschiderea porilor , iar indepartarea este recomandabil a se face cu apa rece pentru inchiderea porilor.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.