Terapia animalelor de companie

Iubitorii de animale știu cu siguranță cat poate  înseamna prezența unui animal de companie într-un cămin. Pe lamgă energia pozitivă și dragostea pe care animăluțele de companie le emană, aceștia pot deveni un adevărat medicament datorită afecțiunii și suportului necondiționat pe care n-il oferă.

Fie că este vorba de un cătel, o pisicuță sau un acvariu cu pești în sufragerie, animalele de companie sunt o terapie pentru corp, minte și suflet în special în cazurile persoanelor singure sau în combaterea stresului.

S-au efectuat studii la pacienți cu HIV+, din care reiese faptul ca detinerea unui animal de companie a redus incidența depresiilor și suicidului cu peste 50% Compania animalelor poate reduce bolile cardiace prin scaderea nivelului colesterolului si trigliceridelor, astfel s-a demonstrat și că în cazul unui atac de cord major șansele de supraviețuire cresc pentru posesorii de animăluțe de cmpanie. Joaca cu o pisică sau un cătel determină secreția de serotonină și dopamină, respectiv hormonii fericirii. Un porcușor de guineea poate devenii uneori cel mai bun confident iar privitul unui acvariu cu pești sau a unei colivii cu papagai este perfect după o zi plină de stres.

Copiii și animalele de companie

Conviețuirea copiiilor cu un animal de companie este favorizată deoarece îî dezvoltă copilului simțul către responsabilitate și respect, devenind mai sociabil, loial și onest.

Terapia și activitățile asistate de animale

Acestea sunt procese terapeutice în cadrul cărora animalul ajută pacientul să interacționeze cu un specialist prin activități de plimbat, mângâiat, periat sau joc spontan.

Cum alegem animalul de companie potrivit?

Înante de a ne alege animalul de companie este de preferat să luăm în calcul faptul că am putea fi alergici și să fim siguri de timpul și mediul pe care il putem oferi pentru ai putea da cățelușului, hamsterului sau papagalului căminul pe care il merită.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.