Thunberg va participa la marşul pentru climă din Madrid

Activista suedeză Greta Thunberg, care a ajuns cu trenul la Madrid, locul de desfăşurare al conferinţei ONU privind combaterea schimbării climatice şi unde este aşteptat să se desfăşoare un amplu marş în a doua parte a zilei de vineri, a scris pe Twitter ”este minunat că sunt în Spania!”, potrivit DPA.

Adolescenta în vârstă de 16 ani a fost nevoită să rămână în tren timp de 15 minute din cauza numărului mare de reporteri şi a mulţimii adunate în gara Chamartin din Madrid.

Thunberg nu a făcut nicio declaraţie şi a părăsit gara escortată de poliţia spaniolă. Adolescenta purta un hanorac roz care îi acoperea chipul şi ţinea în mâini pancarta scrisă de mână devenită simbol al grevelor şcolare pentru climă.

„Am reuşit să mă strecor în Madrid în aceasta dimineaţă! Nu cred că m-a văzut cineva… Oricum, este minunat că sunt în Spania!”, a scris adolescenta ulterior pe Twitter.

În a doua parte a zilei de vineri este aşteptată să se alăture unui protest pe teme climatice desfăşurat în centrul capitalei spaniole, la care organizatorii spun că vor participa circa 100.000 de persoane. Scopul evenimentului este de a exercita presiune asupra delegaţilor ONU pentru a iniţia mai multe acţiuni în domeniul climatic.

În afară de Thunberg, actorul spaniol Javier Bardem şi activista din domeniul mediului Sonia Guajajara urmează să susţină discursuri.

Conferinţa ONU privind combaterea schimbării climatice, cunoscută…

Continuarea Aici

You might also like