Tine cont de avertizarile meteorologice inainte de a porni la drum

De cele mai multe ori sezonul rece este reprezentat de frig, viscol, polei, ninsoare sau lapovita. Iar aceste fenomene pot fi destul de periculoase daca nu iti iei suficiente masuri de precautie si nu tii cont de avertismentele transmise de autoritatile specializate.

Pentru cursul lunii ianuarie au fost emise destul de multe coduri de frig, ceata si vreme rea, in general, pentru multe orase din tara. De aceea, iata cateva sfaturi despre cum poti sa previi orice incident neplacut.

Informeaza-te inainte de a porni la drum

Daca planifici o calatorie pe o distanta mai mare ar fi indicat sa verifici constant vremea inainte de ziua plecarii. Informeaza-te in legatura cu avertizarile meteorologice din fiecare oras sau judet prin care vei trece si, in cazul in care sunt anuntate fenomene extreme, este recomandat sa amani calatoria.

Nu iti asuma riscuri inutile si tine cont ca in caz de vreme severa, precum ninsoare abundenta si vant puternic, chiar si echipajelor de salvare le este dificil sa intervina.

Un alt sfat este acela de a nu pleca la drum nepregatit. In aceasta luna vremea poate fi destul de schimbatoare, fiind recomandat sa fii mereu echipat cu cauciuri de iarna, lopata, matura, trusa de prim ajutor, anti-gel si alte obiecte care crezi ca ti-ar putea fi de ajutor.

Pe langa amenzile date de autoritati in cazul neechiparii masinii in mod corespunzator, nu uita ca este important sa iti asiguri propria siguranta, precum si pe cea a celor dragi.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.