Tinerii muncitori vietnamezi îşi riscă viața pe „linia” către Europa

 Tinerii muncitori vietnamezi sunt trimişi ilegal la muncă în Europa de către familiile lor şi îşi riscă viața și moartea pe „linia” către Europa, pe fondul sărăciei din satele din centrul Vietnamului, relatează CNN.

Locuitorii au un nume pentru rețeaua din umbră folosită pentru a-şi contrabanda rudele în Europa, termenul tradus în engleză, se numește „linia”, ca într-o linie de producție dintr-o fabrică.

Acest sistem ilicit de trimitere a oamenilor peste granițe a devenit atât de comun încât toată lumea din cătunul Do Thanh din provincia Nghe An pare să cunoască pe cineva care a făcut acesată călătorie.
„Mi-am trimis cei trei fii”, a spus Phan Van Thuong, un bunic în vârstă de 64 de ani, cu un crucifix tatuat pe piept. Doi dintre ei s-au întors deja, a spus el, după ce au fost arestați și deportați din Marea Britanie. În cătușe, adăugă el cu un zâmbet larg.

De la balcon, Phan remarcă pe padurile de orez din jur. Multe dintre ele sunt abandonate. El a spus că fermierii nu mai pot face suficienți bani pentru cultivarea orezului aici.

În schimb, tinerii folosesc „linia” pentru a face călătoria lungă, periculoasă și scumpă în Europa, în speranța unei vieți mai bune.

Mimi Vu, un activist cu sediul în orașul Ho Chi Minh, care lucrează pe probleme legate de traficul de persoane și migrație, a declarat că pentru mulți tineri vietnamezi, riscurile de a-şi căuta un loc de muncă în…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.