Tot ce trebuie să știi înainte de a purta lentile de contact

Dacă te numeri printre persoanele care au deficiențe de vedere și trebuie să porți ochelari, știi deja care sunt neajunsurile acestora. Multe dintre persoanele care poartă ochelari își doresc să renunțe la ei, în favoarea unor lentile de contact cu dioptrii care au avantajul că oferă aceeași calitate a vederii și o lejeritate mult mai mare în viața de zi cu zi. În cazul în care te-ai hotărât să îți cumperi prima pereche de lentile de contact, trebuie să știi câteva lucruri esențiale despre folosirea acestora. Iată cele mai importante aspecte de avut în vedere înainte de a purta lentile de contact.

 

Lentilele de contact – ușor de utilizat de oricine

Lentilele de contact pot fi de unică folosință, tip pe care trebuie să le scoți și să le arunci în fiecare seară și pot fi cu purtare continuă, atunci când au un nivel al transmisibilității oxigenului foarte mare și poți dormi cu ele până la 30 de zile. Indiferent de tipul de lentile ales, este important să știi cum să le folosești și să păstrezi o igienă corectă.

Procesul de punere și scoatere a lentilelor de contact poate părea complicat pentru cineva care nu a mai făcut asta niciodată, însă odată ce exersezi de câteva ori, devine un gest reflex. Este important să menții o igienă adecvată, atât a lentilelor cât și a mâinilor, atunci când le pui la ochi. Altfel, riști să contractezi diverse infecții provocate de bacterii. Lentilele se pun cu…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.