Touroperatorii greci: o scădere drastică a numărului de vizitatori

După ce Guvernul de la Atena a decis că sezonul turistic va începe la 15 iunie,  touroperatorii greci au anunţat joi că se aşteaptă la o scădere de 70% a sosirilor în acest an,  întârziat din cauza pandemiei de Covid-19, transmite AFP.

In condiţiile în care este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut, turismul este un motor-cheie al economiei Greciei.

“Sosirile de turişti vor fi mai mici cu cel puţin 70%” a declarat presedintele Federaţiei hotelierilor din Grecia, Grigoris Tassios, pentru postul de televiziune Skai TV, adăugând că în acest an sunt aşteptaţi maximum nouă milioane de vizitatori.

Preşedintele Asociaţiei organizatorilor de congrese din Grecia, Irini Toliou, a confirmat această estimare. “Ne-a rămas doar perioada cuprinsă între iulie şi septembrie pentru a munci, cu condiţia ca virusului să nu revină în septembrie”, a spus Irini Toliou pentru postul public de televiziune TV ERT.

In 2019 ţara a găzduit peste 34 milioane de vizitatori, ceea ce a generat o cifră de afaceri de peste 18 miliarde de euro, conform cifrelor publicate de Banca Centrală a Greciei.

Odată cu redeschiderea hotelurilor sezoniere şi reluarea zborurilor internaţionale pe aeroportul din Atena, Guvernul de la Atena a anunţat miercuri că sezonul turistic va începe la mijlocul lunii iunie, iar zborurile directe spre şi dinspre insulele greceşti vor începe de la 1 iulie.

Restaurantele şi barurile din Grecia sunt programate să se…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.