Trei motive pentru a investi într-o proprietate premium

Piața imobiliară își continuă evoluția pozitivă din ultimii ani, atât în București, cât și în țară. Potențial de creștere există în continuare, opinează specialiștii. Prețurile au crescut constant în ultimii ani atât pe segmentul locuințelor premium, cât și al celor destinate persoanelor care dispun de un capital mai mic.

Dacă dispui de o sumă de bani pe care dorești să o investești cât mai bine, achiziția unui apartament sau chiar a unei case în București sau într-un oraș mare din România este cu siguranță o opțiune de luat în calcul.

Investiția într-o proprietate te va ajuta să îți păstrezi valoarea economiilor, care va crește în timp. În plus, dacă decizi să închiriezi apartamentul sau casa achiziționată, vei beneficia de un flux de numerar constant pentru nevoile curente.

O casă sau un apartament de închiriat în București (sau în Cluj, Timișoara, Iași și în alte orașe mari), pot fi echivalentul unei mici rente viagere pentru tine și familia ta. Care va fi un supliment de dorit pentru pensia ta, mai ales că specialiștii ne avertizează de ani buni că sistemul de pensii de stat nu este sustenabil pe termen lung.

Iată trei motive pentru a lua în considerare un apartament sau o casă de vânzare în București, în care să îți investești economiile.

  1. Imobiliarele au fost mereu o modalitate sigură de plasare a banilor

Plasarea banilor în apartamente, case sau terenuri a fost mereu considerată una dintre cele mai sigure investiții. Cererea este constantă pe piața imobiliară, datorită dinamicii populației, dar și a dorinței românilor de a avea o casă a lor.

Dacă decizi să cumperi un apartament sau o casă în București, de exemplu, fie pentru a o locui împreună cu familia sau pentru a o închiria, poți fi sigur că aceasta își va menține și chiar spori valoarea în timp. Chiar dacă fluctuații există pe piața imobiliară, investițiile în această zonă sunt investiții pe termen lung, care se recuperează în timp și te ajută să îți păstrezi economiile.

  1. Obții un randament mai bun la închiriere față de alte plasamente

Știm cu toții care sunt dobânzile bancare și faptul că ieșim mai degrabă în pierdere atunci când ținem banii la bancă, datorită inflației.

Cererea pe piața apartamentelor de închiriat se menține și aceasta perioadă constantă, iar randamentele pot depăși cu mult dobânzile bancare. Dacă vorbim despre o casă sau un apartament de închiriat în București sau în marile orașe ale țării, proprietatea îți va aduce un venit constant, iar cererea va continua să fie ridicată.

E drept că românii își doresc să aibă o casă a lor, dar generațiile tinere sunt mai flexibile și mulți dintre ei preferă să închirieze o locuință mai degrabă decât să o cumpere. Se adaugă expații sau cei care schimbă orașul pentru joburi de top, al căror număr este în creștere în ultimii ani. Aceștia îți doresc locuințe în zone bune, cu dotări și finisaje de top, pentru care vor plăti o chirie peste medie.

  1. Poți beneficia de un venit pasiv, care îți va suplimenta câștigurile

Venitul pasiv este acel tip de venit pentru care trebuie să aloci foarte puțin timp, săptămânal sau lunar. Un apartament de închiriat se poate înscrie în această categorie. De cele mai multe ori, ai nevoie de foarte puțin timp pentru a gestiona o proprietate închiriată.

Există însă și câteva condiții pentru a se întâmpla așa: să selectezi cu atenție proprietatea achiziționată, dar și chiriașii, să ai la cine să apelezi rapid în cazul în care sunt reparații de făcut. Despre cum selectezi casa sau apartamentul pentru a face o investiție profitabilă, vorbim mai jos.

Cum selectezi apartamentul sau casa pe care o cumperi

Ne referim la o locuință premium, dar cum ar trebui să arate aceasta? Există câteva caracteristici orientative pentru o asemenea casă sau apartament.

Ar trebui să alegi o zonă bună în primul rând, cu acces facil la mijloace de transport și la centrul orașului – dacă nu optezi pentru o casă situată chiar în centru. Apropierea școlilor, grădinițelor, a centrelor medicale și a celor de cumpărături este de asemenea de dorit.

Locația este importantă: de renovări și dotări te poți ocupa chiar tu, dar amplasamentul imobilului nu poate fi schimbat. Alte caracteristici importante sunt compartimentarea locuinței (varianta decomandată este mereu de preferat), etajul sau prezența balcon cât mai mare și a spațiilor de depozitare.

Anul de construcție al imobilului este de asemenea esențial. O casă sau un apartament construite recent beneficiază de camere mai mari și mai confortabile.

Dacă ne referim la un apartament de vânzare în București și în alte localități, anul de construcție al blocului este unul esențial. Pe lângă confort, vorbim și de siguranță, pentru că riscul seismic există în țara noastră și nu poate fi ignorat.

Indiferent că ești interesat de achiziția unui apartament deosebit în Cluj sau într-o altă localitate sau de o casă de vânzare în București, investiția ta va fi una dintre cele mai sigure la momentul actual. E important însă să alegi cu atenție, iar susținerea unei agenții imobiliare recunoscute te va ajuta în demersul tău.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.