Trucuri prin care poți preveni căldura acumulată din bucătărie, pe timp de vară

Cu toții cunoaștem sentimentul acela de sufocare care se acumulează în bucătărie pe timp de vară, în timp ce gătim. Fii atent la următoarele metode care te pot scăpa de acel sentiment de disconfort din bucătărie atunci când este cel mai cald

1. Folosește cât mai multe preparate reci

Ca să scapi de acel disconfort din bucătărie încearcă să folosești pe timpul verii cât mai multe produse light care nu necesită încălzire. Încearcă să prepari supe creme reci, diverse salate și mai ales, bucură-te cât mai mult de savoarea fructelor și legumelor proaspete. Până la urmă, nu faci altceva decât să elimini toate toxinele din organism, ceea ce te va face să fii mult mai sănătos.

2. Utilizează apa în cantități cât mai reduse

Dacă ești nevoit/ă să gătești totuși ceva dar nu ești dispusă să suporți toată căldura acumulată în bucătărie, un truc este să adaugi apă cât să acoperi legumele, și nu mai mult de atât.

3. Întotdeauna ține vasul de gătit acoperit

Este un truc care te va ajuta să nu acumulezi temperaturi foarte ridicate în cameră și în plus, timpul de preparare al mâncării se va reduce. Nu trebuie decât să acoperi vasul în care prepari mâncarea cu un capac de fiecare dată când ești nevoită să gătești.

4. Lasă mâncarea să se răcească la temperatura camerei

După ce ai terminat de preparat mâncarea, las-o câteva ore să se răcească la temperatura din cameră, iar abia apoi poți să bagi mâncarea la frigider. Având în vedere că frigiderul emană căldură, nu va fi nevoit să consume energie prea multă. În plus, este foarte recomandat să te ferești din a deschide mereu ușile frigiderului.

5. Nu găti la orele în care este cel mai cald

Este ideal ca orice activitate ai avea inclusiv gătitul, pe timp de vară, să le lași mai spre sfârșitul zilei. Seara sau dimineața sunt cele două momente ideale în care poți să gătești sau să îți faci activitățile de care ai nevoie. Poți deschide ferestrele, iar în cazul în care căldura tot nu îți dă pace, poți folosi de asemenea un ventilator pe care îl vei ține în bucătărie.

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.