Trump spune: Căldura ucide virusul, îndemnându-i pe americani ”să profite de soare”

„Să profite de soare”, preşedintele american Donald Trump i-a invitat pe americani, susţinându-şi recomandarea printr-un studiu prezentat joi la Casa Albă conform căruia noul coronavirus se disipează mai rapid la lumina soarelui şi la temperaturi ridicate, potrivit dpa şi AFP.

„Sper ca oamenii să se bucure de soare şi, dacă aceasta are un impact, este grozav”, a declarat Trump în timpul întâlnirii zilnice cu grupul său de lucru pentru coronavirus.

Noul coronavirus este distrus în doar două minute în condiţii estivale faţă de 18 ore în zilele fără soare.

Bill Bryan, responsabil pentru ştiinţă şi tehnologie în Departamentul de Securitate Internă, a prezentat câteva date din acest studiu efectuat la National Biodefence Analysis and Countermeasurese Center.

„Observaţia cea mai frapantă până astăzi este efectul puternic pe care pare să-l aibă lumina soarelui pentru a ucide virusul, atât pe suprafeţe, cât şi în aer”, a declarat Bill Bryan, citat de AFP.

Oamenii de ştiinţă îşi pun întrebări de la apariţia pandemiei asupra posibilităţii ca noul coronavirus să slăbească odată cu creşterea temperaturilor, adică odată cu sosirea verii în emisfera nordică.

„Am văzut un efect similar în acelaşi timp al temperaturilor şi umidităţii. Creşterea temperaturilor sau a umidităţii, sau ale amândurora, este în general mai puţin favorabilă virusului”, a adăugat acest responsabil, prezentând rezultatele preliminare…

Continuarea Aici

You might also like