Turiștii au început să vină în Deltă

Sursa: Financiarul.ro.

Luni, 25 martie, de Bună Vestire, a început oficial sezonul turistic 2019 în Delta Dunării și în județul Tulcea. Odată cu sfârșitul perioadei de prohibiție pentru pescuitul la știucă încep, în fiecare an, primele concursuri internaționale de pescuit organizate în principalele incinte specializate din Delta Dunării, dintre care cele mai importante sunt Holbină – Trei Bibani, Cormoran și fermele pișciole Lunca 1 și Lunca 2 – Jurilovca.

Pe lângă incintele și resorturile care îi atrag anual pe împătimiții competițiilor, pescarii amatori pot pescui pe întreg teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării, respectând reglemetările în vigoare. Astfel, conform regulamentului de pescuit valabil pentru anul 2019, pescuitul recreativ-sportiv la știucă este permis numai cu reținerea a maximum două exemplare pe zi cu o greutate totală de până la cinci kilograme sau a unui singur exemplar dacă greutatea lui depășește cinci kilograme.

Tot începând cu finalul lunii martie, amatorii de bird watching pot asista la revenirea păsărilor călătoare în Delta Dunării, iar operatorii specializați oferă excursii dedicate, pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp.

Tot în luna martie coincide, de asemeni, și cu sosirea navelor de croazieră, care aduc anual în Deltă mii de turiști străini, în principal din Germania, Austria sau Franța. Anul acesta, prima navă de croazieră va acosta în Tulcea pe 31…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.