Uber promite să realizeze flota complet electrică până în 2040

Uber a spus că toate taxiurile disponibile prin intermediul aplicației sale vor fi electrice până în 2040 – și până în 2030 în orașele din SUA, Canada și Europa.

Compania care susține călătoriile private a declarat că măsura face parte din „responsabilitatea” sa de a face față provocării schimbărilor climatice.

Compania a spus că va cheltui 800 de milioane de dolari (614 milioane de lire sterline) pentru a ajuta șoferii să treacă la mașini electrice, creând parteneriate cu producătorii pentru a asigura reduceri.

De asemenea, utilizatorii vor putea solicita un vehicul electric sau hibrid. Această opțiune este disponibilă în 15 orașe din SUA și Canada pentru un cost suplimentar de 1 USD, a spus Uber.

Acesta a declarat că se va lansa în peste 65 de orașe la nivel global până la sfârșitul anului.

„Este responsabilitatea noastră ca cea mai mare platformă de mobilitate din lume să abordăm mai agresiv provocarea schimbărilor climatice”, a declarat marți, într-o postare pe blog, directorul executiv Dara Khosrowshahi. „Deși nu suntem primii care stabilim obiective ambițioase în tranziția la [vehiculele electrice], intenționăm să fim primii care să realizeze acest lucru.”

Contribuții la schimbările climatice

Uber și rivalul mai mic Lyft s-au confruntat cu critici continue pentru rolul lor de a contribui la trafic și poluarea aerului, cercetările arătând că multe dintre plimbări înlocuiesc alternative mai…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.