UE îndeamnă AstraZeneca să găsească modalități de accelerare a aprovizionării cu vaccinuri

Uniunea Europeană a cerut luni AstraZeneca să găsească modalități de livrare rapidă a vaccinurilor după ce compania a anunțat în mod neașteptat o reducere semnificativă a aprovizionării cu vaccinul COVID-19 pentru primul trimestru al anului, au declarat oficialii UE.
În semn de frustrare a UE – după ce Pfizer a anunțat, de asemenea, întârzieri în aprovizionare la începutul lunii ianuarie – un înalt oficial al UE a declarat pentru Reuters că Uniunea va solicita în următoarele zile companiilor farmaceutice să înregistreze exporturile de vaccin COVID-19.

AstraZeneca, care și-a dezvoltat vaccinul cu Universitatea Oxford, a transmis vineri Uniunii Europene că nu poate îndeplini obiectivele de aprovizionare convenite până la sfârșitul lunii martie, un oficial al UE implicat în discuții spunând Reuters că aceasta înseamnă o reducere de 60% la 31 de milioane de doze.

„Ne așteptăm ca, compania să găsească soluții și să exploateze toate flexibilitățile posibile pentru a oferi rapid”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, adăugând că șeful executivului UE, Ursula von der Leyen, a avut un apel mai devreme luni, cu șeful AstraZeneca, Pascal Soriot, pentru a-i reaminti de angajamentele firmei.

Un purtător de cuvânt al AstraZeneca a declarat că Soriot i-a spus lui von der Leyen că, compania face tot posibilul pentru a-și aduce vaccinul către milioane de europeni cât mai curând posibil.

Înaltul oficial al UE a…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.