Uleiul de Marula – Uleiul care face minuni pentru parul si pielea ta

Numit si “ elixirul tineretii” datorita propiretatilor sale care previn imbatranirea pielii, uleiul de marula este mai putin cunoscut in comparatie cu uleiul de argan, uleiul de ricin, sau chiar untul de shea.

Uleiul de marula este folosit de sute de ani in America de Sud, fiind extras din nucile arborelui de marula. Pe langa proprietatile sale care previn imbatranirea pielii, uleiul de marula este folosit cu succes si in alimentatie, pentru conservarea carnii.

Calitatile uleiului de marula au fost confirmate de catre specialisti care au aratat ca este bogat in nutrienti care au rolul de a proteja factorii agresivi din mediu, stimuleaza activitatea celulara si nu in ultimul rand hidrateaza in profunzime si repara pielea. Textura este una usora, care se absoarbe imediat in piele, poprietatile sale antiinflamatoare si antibacteriene tin sub control efectele nocive ale radicalilor liberi care cauzeaza imbatranirea pielii si combat acneea.

In continuare va prezentam beneficiile uleiului de marula

  1. Previne aparitia vergeturilor si a cicatricilor

Uleiul de marula reduce aspectul neplacut al vergeturilor si a cicatricilor, iar datorita concentratiei de acizi grasi esentiali si vitamine previne aparitia acestora. Este o alternative perfecta pentru femeile insarcinate care vor sa previna vergeturile sau pentru cele care vor sa le estompeze.

  1. Are efect anti-aging

Continutul crescut de agizi grasi contribuie la combaterea radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii si totodata ofera tenului un aspect placut si o stralucire discreta si naturala. De asemenea favorizeaza procesul de reinnoire celulara si refacerea colagenului.

  1. Combate acneea

Uleiul de marula previne aparitia cosurilor, astfel incat compozitia sa regleaza cantitatea de sebum si are rolul de a previne blocarea porilor.

  1. Vindeca buzele crapate

Datorita proprietatilor sale hidratante, uleiul de marula vindeca buzele uscate si crapate. Se aplica ulei de marula pe suprafata buzelor de-a lungul zilei in locul balsamului de buze.

  1. Ofera stralucire parului

Uleiul de marula protejeaza cu success firele de par si le ofera stralucire, este recomandat pentru orice tip de par, intrucat protejeaza podoaba capilara de temperaturile ridicate ale produselor de coafat. De asemenea hidrateaza in profunzile parul uscat, astfel incat previne ruperea acestuia si ii

You might also like