Un canadian decedat, cinci turişti francezi daţi dispăruţi in urma unui accident cu snowmobilul în Quebec

Echipele de salvatori au continuat în noaptea de miercuri spre joi operaţiunea de căutare a cinci turişti francezi daţi dispăruţi în timpul unei excursii cu snowmobilele după ce gheaţa a cedat sub greutatea vehiculelor aflate pe o porţiune în afara traseului marcat, în nordul provinciei Quebec. Ghidul canadian al turiştilor a decedat în urma accidentului, informează AFP.

Accidentul s-a produs marţi în prima parte a serii la gura de vărsare a unui râu în lacul Saint-Jean, după ce gheaţa a cedat sub greutatea mai multor vehicule motorizate. Porţiunea este considerată periculoasă de specialişti, care nu recomandă accesul întrucât stratul de gheaţă este mai subţire.

Două snowmobile asemănătoare celor utilizate de turiştii dispăruţi au fost regăsite pe fundul apei în acest sector în a doua partea a după-amiezii, însă în apropiere nu a fost găsit niciun cadavru, a anunţat poliţia.

Turiştii şi ghidul acestora au dorit probabil să o ia pe scurtătură pentru a ajunge la destinaţia finală, potrivit relatărilor din presă.

„Acest sector nu făcea parte dintr-un drum marcat, se afla în afara traseului”, a explicat un purtător de cuvânt al Poliţiei Provinciei Quebec, Hugues Beaulieu.

Operaţiunile de căutare, pentru care a fost mobilizat un număr mare de salvatori însoţiţi de scafandri şi elicoptere, au fost desfăşurate pe parcursul întregii zile de miercuri în regiunea estică a lacului, situat la o distanţă de…

Continuarea Aici

You might also like