Un centru de îngrijire aflat în epicentrul epidemiei din Seattle nu poate testa 65 de angajaţi cu simptome de COVID-19

Centrul de îngrijiri medicale din zona Seattle, aflat în epicentrul uneia dintre cele mai mari epidemii de coronavirus din Statele Unite, a anunţat luni că nu deţine truse pentru testarea unui număr de 65 de angajaţi care prezintă simptome ale bolii respiratorii care a ucis cel puţin 13 pacienţi din cadrul unităţii, informează Reuters.

Personalul în cauză, reprezentând mai mult de o treime din cei 180 de angajaţi ai Life Care Center, prezintă simptome caracteristice noului coronavirus, iar o echipă federală de intervenţie formată din asistente şi medici ajută la îngrijirea celor 53 de pacienţi rămaşi în centru.

La centrul situat în suburbia Kirkland din zona Seattle au fost înregistrate peste jumătate dintre decesele provocate de coronavirus în SUA, iar pacienţii au fost testaţi. Prin urmare, nu este clar de ce Life Care Center nu are truse pentru angajaţi, mai ales că Universitatea din Washington s-a oferit să proceseze probele pentru ei, notează Reuters.

”Am dori mai multe truse pentru a testa angajaţii”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al centrului, Tim Killian, adăugând că nu înţelege de ce nu au fost primite echipamente. ”Am cerut diferitelor agenţii guvernamentale care ne-au furnizat truse de testare”, a precizat el.

Douăzeci şi şase din cei 120 de rezidenţi ai centrului de îngrijire au murit începând din 19 februarie, 13 dintre 15 autopsii efectuate până în prezent confirmând că decesele au…

Continuarea Aici

You might also like