Un joc pe calculator,devenit viral, îi învaţă pe copii distanţarea socială

Pentru a ajuta copiii să înţeleagă cum distanţarea socială poate salva vieţi în timpul pandemiei de coronavirus, un profesor universitar din Marea Britanie a lansat un joc pe calculator numit „Poţi salva lumea?” (‘Can You Save the World?’) , informează Fundaţia Thomson Reuters.

După ce a făcut o plimbare în timpul izolării în Marea Britanie, în timp ce evita pietonii şi bicicliştii, a realizat că „se simte ca într-un joc pe calculator”, Richard Wiseman a spus că a venit cu ideea pentru ceea ce se crede că este primul joc pe calculator pe tema COVID-19 din lume,  în timp ce evita pietonii şi bicicliştii.

Profesor de psihologie la Universitatea din Hertfordshire (sud-estul Angliei), Richard Wiseman  a declarat că cercetările au arătat că jocurile care încurajează un comportament social pozitiv pot influenţa acţiunile oamenilor în lumea reală.

„Este o modalitate amuzantă de a răspândi un mesaj înfricoşător”, a spus Wiseman, care a creat jocul, devenit deja viral, împreună cu designerul Martin Jacob. „Există destul de multe studii care arată că dacă îi faci pe oameni – în special pe copii – să se comporte în anumite moduri în jocurile video, acest lucru le va influenţa şi viaţa reală”.

Pe măsură ce ţările ies din izolare, creatorii, care lucrează acum la dezvoltarea unei aplicaţii, spun că guvernele, şcolile şi autorităţile din domeniul sănătăţii ar putea folosi jocul pentru a încuraja distanţarea…

Continuarea Aici

You might also like