Un nou caz de pestă porcină africană în Germania

Autorităţile germane au precizat că, la o fermă de porci din Brandenburg a fost descoperit  al treilea caz de pestă porcină africană la animale domestice , au anunţat, transmite Reuters.

Astfel, acest al treilea caz a fost confirmat la o mică exploataţie agricolă cu doar patru porci situată într-o zona de restricţie acolo unde pesta porcină este răspândită în rândul porcilor mistreţi, a informat Ministerul Sănătăţii din Brandenburg, un land din estul Germaniei, regiune la graniţa cu Polonia unde pesta porcină este larg răspândită.

La animalele domestice, primele două cazuri de pestă porcină din Germania au fost descoperite la sfârsitul săptămânii trecute, tot în zona Brandenburg.

Încă din luna septembrie a anului trecut, China şi alte state mari care cumpără carne de porc au interzis importurile din Germania după ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele sălbatice.Conform specialiştilor, descoperirea virsului pestei porcine africane la fermele de animale domestice nu ar urma să aibă un impact majorat asupra exporturilor de carne de porc ale Germaniei, deoarece acestea sunt vizate în continuare de interdicţii din partea multor importatori din afara UE.

Totodată, interdicţiile impuse în 2020 asupra cărnii de porc din Germania a incomodat schimburile comerciale în condiţiile în care alţi producători europeni, inclusiv Spania, şi-au majorat exporturile spre Asia în timp ce Germania şi-a majorat…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.