United Airlines a pierdut 1,6 miliarde de dolari

Compania aerieană United Airlines pierdut peste 1,6 miliarde de dolari, din mai multe cauze şi anume: în primul rând din cauza pandemiei de COVID-19 care a făcut ca veniturile operaţionale să scadă cu 87%. Din aceste puncte de vedere, compania „a ars” 40 de milioane de dolari pe zi, un declin care se caracterizează ca fiind cel mai prost trimestru din istoria sa, relatează agenţia EFE.

Actual este clasată ca fiind a treia companie aeriană din SUA, având sediul în Atlanta, a precizat, într-un comunicat, că peste 6.000 de angajaţi au optat pentru concediu plătit pentru următoarea perioadă, la câteva zile, după ce compania a anunţat că intenţionează suspendarea temporară a 36.000 de locuri de muncă, aceasta inseamnă aproape jumătate din întreg personalul instituţiei aeriene.

Chiar dacă reprezentenţii companiei au declarat că acesta este trimestrul „cel mai dificil din cei 94 de ani de istorie”, datorită gravei scăderi a cererii, determinată de criza de coronavirus, însă compania speră ca rezultatele să se îmbunătăţească în următoarele trei luni.

Aşadar United a „ars” 40 de milioane de dolari pe zi, sumă in care se include şi cei trei milioane de dolari plăţi pentru împrumuturi şi alte cheltuieli, dar se estimează că această cifră va scădea la 25 de milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2020.

Astfel,  Scott Kirby, directorul executiv al companiei, a lăudat efortul pentru „a preveni impactul COVID-19…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.