Urmau să treacă graniţa pe jos, peste câmp

Peste 20 de cetăţeni din Irak şi Tunisia au fost prinşi în judeţul Arad, la frontiera cu Ungaria, migranţii fiind organizaţi în două grupuri care urmau să treacă graniţa pe jos, peste câmp.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, tentativele de trecere frauduloasă a frontierei au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Primul grup a fost depistat în zona Curtici, de către poliţişti de frontieră care acţionau pe drumurile din apropierea graniţei cu Spaţiul Schengen. În două autoturisme care circulau în regim taxi se aflau şase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, care nu îşi puteau justifica prezenţa în zona de frontieră.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, care intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, se arată în comunicat.

Duminică, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au fost observate, cu ajutorul aparaturii cu vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care au coborât dintr-un microbuz şi care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria.

„Echipajul poliţiei de frontieră, aflat în misiune pe comunicaţia DN 79A, a oprit microbuzul marca Renault, înmatriculat în Serbia, între localităţile Vărşand şi Pilu, la volanul căruia se afla un cetăţean sârb, R.D., în vârstă de 29 de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.