Ce trebuie sa stii despre consumul de somon

Consumul regulat de peste, in general, te poate ajuta foarte mult sa combati bolile de inima, astmul si chiar sa-ti cresti sansele de a avea copii. Dar consumul de somon in particular este o metoda si mai buna de a acumula acei acizi grasi omega-3 de care are nevoie organismul pentru a se mentine in parametri optimi.

Care este cel mai bun somon, cel salbatic sau cel crescut in pescarii?

Chiar si somonul crescut in pescarii este mai bun decat nimic. Insa, daca ai posibilitatea sa mananci acest fel de peste prins din ocean este si mai bine. De asemenea, exista si mai multe varietati de peste gras si trebuie sa vezi chiar tu, dupa gust, care iti place cel mai mult.

Inca o intrebare intrebatoare: este mai bun somonul proaspat sau cel congelat?

Decat daca nu locuiesti in Alaska sau in tarile nordice si ai cum sa iti pescuiesti singur hrana, probabil ca cel mai adesea vei putea cumpara somon congelat. Chiar daca se congeleaza, aceasta metoda de a conserva pestele este buna deoarece ii pastreaza toti nutrientii in stare ok si mare parte din gustul sau natural. De asemenea, tine minte ca prin congelarea somonului, pestele scapa de paraziti.

Referitor la pielea pestelui, depinde de tine cum vrei sa cumperi si sa iti consumi doza de omega-3. Daca esti fan al pielii crocante, atunci e minunat. Daca ti se pare gretos, atunci alege specialitati fara piele. Si in acest fel nici nu vei rata ceva nutrienti minune aflati acolo.

Consumul de somon si gatitul acestuia

Nu exista nici o metoda gresita de a manca somon. Il poti face la aburi, in tigaie, coace sau praji. Insa trebuie sa stii ca metodele traditionale de preparare a pestelui, care sunt si mai bune la conservarea calitatilor nutritionale, sunt gatitul la temperaturi mici, pe baza de aburi.

Daca vrei sa prajesti la gratar somonul, il poti gati ca pe friptura de vita sau de porc. Pune-l pe gratar sau in tigaia de prajit fara grasime sub forma de fileu si ia-l de acolo cand observi ca este fraged si suculent.

Sursa foto: tazedirekt.com

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.