Cum sa iti disciplinezi copiii

Iata un subiect la care nu multi parinti se pricep. Copiii din ziua de astazi nu seamana deloc cu cei din generatiile trecute, motiv pentru care parintii nu mai stiu uneori cum este mai bine sa iti disciplinezi copiii. Iata un mic ghid prin care vei invata cum sa iti disciplinezi copiii fara a recurge la metode extreme.

Ofera copiilor posibilitatea de a alege

Sa luam un exemplu simplu: copilul tau nu vrea sa asculte. Nu vrea sa se culce. In acest caz, ai foarte multe posibilitati. In primul rand, trebuie sa ii explici de ce somnul este important. Apoi, ofera-i doua posibilitati: ori alege sa i se spuna o poveste, ori sa aranjati impreuna patul. Astfel, copilul nu se va simti restrans.

Nu repeta acelasi lucru de mai mult de 2 ori

Copilul tau este lipit de televizor si nu vrea sa vina la masa. Nu ii cere sa te acompanieze de prea multe ori. Roaga-l frumos, pentru inceput. Apoi, fara sa iti pierzi calmul, foloseste un ton mai ferm si fa-l sa inteleaga consecintele purtarii sale: “ Daca nu vii la masa in 2 minute, nu mai ai acces la televizor pana poimaine.”

Stabiliti reguli de comun acord

Implica-ti copilul in decizii atunci cand este vorba despre regulile pe care trebuie sa le respecte, in special daca acesta are o varsta mai inaintata. Astfel, luand decizii de comun acord, copilul va simti ca este bagat in seama si cu siguranta le va respecta. Daca alegi sa ii dictezi unui copil ce are de facut, atunci este mult mai posibil ca acesta sa incalce regulile.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.