Planta pe care o avem cu toții în bucătărie și ne ajută să scăpăm de gândaci

Înafara faptului că arată urât și simțim că ne invadează spațiul, gândacii de bucătărie sunt și purtători de foarte multe bacterii, de aceea este necesar să îi ținem la depărtare de noi. Dacă vrei să scapi de acești dăunători dar nu ești o fană a produselor chimice, poți să înlături gândacii pentru totdeauna cu ajutorul unei plante pe care o avem cu toții în bucătărie.

Gândacii de bucătărie au o putere impresionantă de a se adapta și de a se înmulți, ei fiind unele dintre cele mai rezistente insecte de pe întreaga planetă. Pot supraviețui chiar și celor mai puternice radiații și pot rezista fără mâncare chiar mai mult de o lună. Sunt insecte omnivore ce se hrănesc cu plante, dar preferă mai degrabă resturile de animale. Excrementele acestora sunt pline de microbi dar și de agenți patogeni ai unei game întregi de afecțiuni și pot ajunge cu ușurință în alimentele consumate de oameni.

Foile de dafin te ajută în lupta contra gândacilor de bucătărie

Poate că nu te așteptai ca o plantă atât de banală să fie atât de utilă într-o astfel de problemă. Soluția pentru îndepărtarea gândacilor este acum la îndemâna ta și reprezintă cea mai bună metodă pentru a scăpa de ei. Mirosul pe care îl emană frunzele de dafin nu îi va omorî, însă îi va face să îți părăsească imediat locuința.

Mod de procedare

Pune câte 10 foi de dafin în fiecare colț al camerei. Așează-le și acolo unde îți depozitezi alimentele. Pentru a avea un efect mai puternic, mărunțește frunzele. Nu te expui niciunui pericol deoarece acestea nu sunt toxice în comparație cu soluțiile chimice care nu dau mereu randament. Poți să nu mai stai cu grijă dacă animalul de companie sau copilul intră în contact cu vreun aliment din casă, deoarece foile de dafin au înlăturat pericolul de contaminare al alimentelor cu gândacii.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.