Scoala pentru care se ”bat”elevii

Liceul de le tara care a devenit, mai cautat de elevi decat multe scoli din orase, se afla in judetul Botosani, in localitatea Sendriceni.

Aceasta scoala a ajuns atat de ravnita,pentru ca ofera calificare in cele mai cautate meserii din tata si din strainatate: mecanic, ospatar, brutar sau tamplar.

Pentru elevii Liceului Tehnologic din localitate, fiecare zi de scoala seamana izbitor de mult cu una petrecuta la locul de munca. Fie ca demonteaza tractoare, construiesc pubele pentru colectare selectiva sau pregatesc prajituri ca niste veritabili patiseri.

Pentru preparate de patiserie elevii au la dispozitie un intreg laborator, in atelierul mecanic elevii invata cum sa dezmembreze, dar si cum sa asambleze utilaje agricole, dar mai sunt scoliti si pentru a urma si meseria de ospatar.

Si cum lipsa acestor meserii pe piata sunt din ce ince mai putine, multi dintre liceeni sunt curtati  de angajatori, inca de pe bancile scolii.

Inscrierea la acest liceu nu este deloc usoara.Anul trecut, 1.200 de candidati s-au „batut” pe cele 800 de locuri.

Dumitru Dohotariu,director Liceul Tehnologic Sendriceni: ” Am fost in situatia de a organiza probe suplimentare pentru departajare pentru ca am avut mai multe solicitari decat numarul de locuri”

”Este o meserie foarte frumoasa, este cautata si banoasa, sunt foarte multe utilaje, dar nu sunt mecanici”. ne spune elevul Adrian Ivascu.”

In aceasta unitate de invatamant sunt 15 clase de liceu tehnologic si tot atatea clase de scoala profesionala.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.