Va exista in viitor parbrizul inteligent care sa afiseze informatii utile pentru soferi?

Se pare ca parbrizul inteligent nu este doar un termen SF, pe care il intalnim doar in filmele stiintifico-fantastice sau in filmele cu spioni cu tehnologii avansate. Se lucreaza la un asemenea concept chiar in momentul de fata.

Expertii unei fabrici auto din Sibiu se ocupa acum de crearea unei noi tehnologii pentru masini. Aceasta doreste sa permita ca parbrizul auto sa se transforme intr-un ecran urias pe care sa se poata afisa informatii necesare oricarui sofer.

Astfel, masinile din viitor vor avea probabil mai putine butoane sau butoane invizibile care sa apara soferului doar in momentul in care are nevoie de ele. Toate aceste noutati auto provin de la Cornel Amariei, Head of Innovation la o uzina auto din Sibiu, ce apartine de producatorul de anvelope si piese auto Continental.

Intr-un comunicat eliberat in presa, Cornel Amariei a vorbit despre masini autonome si viitorul pe care il vor avea automobilele in curand. El este totodata si unul dintre cei mai influenti 300 de tineri din Europa.

Totodata, el a explicat cum ar arata in anul 2025 interiorul unei masini cu parbrizul inteligent atasat in loc de un parbriz obisnuit

Ecranele tactile, un bord integrat si butoane care apar doar atunci cand soferul are nevoie de o anumita functie sunt doar primele schimbari aduse masinilor actuale cu ajutorul tehnologiilor viitorului” sustine comunicatul de presa.

La Continental lucram la dezvoltarea unui parbriz care se transforma, practic, intr-un ecran cu toate informatiile. Acum cautam sa dezvoltam o tehnologie prin care sa eliminam butoanele care nu sunt necesare si sa le facem in asa fel incat acestea sa apara doar atunci cand este nevoie” a mai afirmat Head of Innovation Cornel Amariei.

In plus, mari dezvoltatori software din domeniul tech au participat in data de 18 noiembrie la evenimentul organizat cu sprijinul Continental, Codex, de la Sibiu.

Sursa: ziare.com

Sursa foto: cars.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.