Vaccinul Johnson & Johnson a fost întrerupt după raportarea de tromboze

SUA, Africa de Sud și Uniunea Europeană vor opri temporar folosirea vaccinului Covid Johnson & Johnson (J&J), după rapoarte de coagulare rară a sângelui.

Sase cazuri au fost detectate in mai mult de 6,8 milioane de doze de vaccin, a declarat US Food and Drug Administration (FDA).

Johnson & Johnson și-a întrerupt lansarea în UE, care a început săptămâna aceasta.

Urmează cazuri similare după dozele de vaccin AstraZeneca, ceea ce a determinat întreruperea utilizării.

FDA a spus că recomandă pauza temporară „dintr-o abundență de precauție”. Acesta a confirmat că un pacient a murit din cauza complicațiilor de coagulare a sângelui, iar altul se află într-o stare critică.

Toate cele șase cazuri au fost la femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, simptomele apărând la șase până la 13 zile după vaccinare.

În urma sfaturilor, toate site-urile federale din SUA au încetat să utilizeze vaccinul până la finalizarea investigațiilor suplimentare privind siguranța acestuia. Contractorii de stat și cei privați sunt așteptați să urmeze exemplul.

SUA are de departe cele mai multe cazuri confirmate de Covid-19 – mai mult de 31 de milioane – cu peste 562.000 de decese, un alt nivel mondial.
Johnson & Johnson este o companie de îngrijire a sănătății din SUA, dar vaccinul a fost dezvoltat în principal de filiala sa farmaceutică din Belgia și este cunoscut și sub numele de Janssen. Spre deosebire de unele dintre celelalte…

Continuarea Aici

You might also like