Vaccinul Pfizer/BioNTech COVID-19 a obținut 91% eficiență în datele actualizate, protejând împotriva variantei sud-africane

Pfizer Inc și BioNTech au declarat că vaccinul COVID-19 este în jur de 91% eficient în prevenirea bolii, citând date actualizate ale studiilor care includeau participanți vaccinați timp de până la șase luni.
Vaccinul a fost, de asemenea, 100% eficient în prevenirea bolilor în rândul participanților la studiul din Africa de Sud, unde o nouă variantă numită B1351 este dominantă, deși această rată a fost derivată dintr-un număr relativ mic de nouă infecții observate acolo, care erau toate în grupul placebo, a spus Pfizer.

În timp ce noua rată de eficacitate globală de 91,3% este mai mică decât 95% raportată inițial în noiembrie pentru studiul său pe 44.000 de persoane, o serie de variante au devenit mai răspândite în întreaga lume, de atunci.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că rezultatul actualizat, care include date despre mai mult de 12.000 de persoane inoculate complet timp de cel puțin șase luni, îi poziționează pe producătorii de medicamente să le supună aprobării de reglementare din SUA.

Vaccinul este în prezent autorizat în regim de urgență de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente.

Datele studiului „oferă primele rezultate clinice pe care un vaccin le poate acoperi în mod eficient împotriva variantelor care circulă în prezent, un factor critic pentru a atinge imunitatea populației și a pune capăt acestei pandemii pentru populația globală”, a declarat Ugur…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.