Vaccinul Pfizer COVID-19 este sigur și eficient pentru adolescenții între 12-15 ani aflați în studiu, spun companiile

Pfizer Inc și BioNTech SE au declarat că vaccinul COVID-19 este sigur și eficient și a produs răspunsuri robuste de anticorpi la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, deschizându-le calea pentru ca aceștia să solicite autorizația de utilizare de urgență în SUA, în câteva săptămâni.

Pfizer speră că vaccinările grupului ar putea începe înainte de anul școlar următor, a declarat într-un comunicat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer.

Vaccinul Pfizer este deja autorizat pentru utilizare la persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani. Noul studiu oferă primele dovezi ale modului în care vaccinul va funcționa și la adolescenții de vârstă școlară.
În studiul a 2.260 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit vaccin placebo și niciunul în grupul care a primit vaccinul real, rezultând o eficacitate 100% în prevenirea COVID-19, companiile au spus într-un comunicat.

Vaccinul a fost bine tolerat, cu reacții adverse în concordanță cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, în studiul pentru adulți. Nu a enumerat efectele secundare pentru grupul mai tânăr, dar efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate și au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.

Companiile au studiat, de asemenea, un subgrup de…

Continuarea Aici

You might also like