Vâlcea: Secţia de Neourochirurgie a Spitalului Judeţean a fost dotată cu un aspirator ultrasonic

Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean a primit, miercuri, aparatură nouă achiziţionată cu bani de la Consiliul Judeţean, între care şi un aspirator ultrasonic SONOPET, care va reduce la jumătate timpul intervenţiilor chirurgicale.

Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, aparatul de ultimă generaţie va fi pus în funcţiune joi, când urmează să aibă loc prima intervenţie cu acest aspirator.

„Începând de astăzi (miercuri n.r.), şi secţia de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea este una modernă, cu aparatură medicală de ultimă generaţie. În urmă cu o lună, am propus colegilor consilieri alocarea banilor pentru achiziţionarea unui aspirator ultrasonic SONOPET. Iată că acest aparat medical a ajuns la Spitalul Judeţean Vâlcea şi mâine va fi pus în funcţiune, la prima intervenţie. Cadrele medicale aveau nevoie de astfel de dispozitive medicale, fiindu-le uşurată semnificativ munca, iar pacienţii spitalului se vor recupera mult mai repede datorită aspiratorului ultrasonic”, a spus preşedintele CJ Vâlcea.

Medicii spitalului s-au arătat foarte mulţumiţi de aparatura primită, mai ales că aveau nevoie de un astfel de aspirator care reduce practic la jumătate timpul intervenţiilor chirurgicale.

„Aparatul era foarte necesar pentru că rolul lui este foarte important în patologia tumorală. Dacă până acum se opera clasic, cu instrumente clasice, cu acest aparat, prin vibraţiile pe…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.