Vaticanul înăspreşte tonul faţă de angajaţii care se opun vaccinării

Pentru toţi cei care nu prezintă motive medicale legitime,  autorităţile de la Vatican au transmis angajaţilor din Cetatea Sfântă, că riscă să îşi piardă locurile de muncă, dacă refuză să fie inoculaţi cu un vaccin anti-COVID-19, informează Reuters.

În acest sens, într-un decret semnat de cardinalul Giuseppe Bertello, preşedintele Guvernatoratului statului Vatican, se afirmă că imunizarea cu un astfel de vaccin reprezintă „o alegere responsabilă” prin prisma riscului de a face rău altor persoane.

În prezent, Vaticanul, cel mai mic stat din lume, cu o suprafaţă de 0,44 kilometri pătraţi, are câteva mii de angajaţi, iar cei mai mulţi dintre ei locuiesc pe teritoriul Italiei. Campania sa de vaccinare a început luna trecută, iar papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost unul dintre primii rezidenţi din Vatican care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

În cadrul noului decret, redactat pe şapte pagini, se precizează, că angajaţii care nu se pot vaccina din motive medicale, ar putea să primească alte funcţii, probabil unele care presupun contacte cu mai puţine persoane, dar vor beneficia de acelaşi salariu, chiar dacă noul loc de muncă ar putea fi considerat o retrogradare profesională.

În acest context şi potrivit decretului, angajaţii care refuză să se vaccineze fără motive întemeiate vor fi plasaţi sub incidenţa unei dispoziţii specifice dintr-o lege adoptată în 2011, care reglementează drepturile şi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.