Verificări la Spitalul de Copii din Iași, după moartea a doi bebeluși

O familie din Suceava va depune plângere penală împotriva Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iași, după ce doi gemeni născuți prematur au murit la unitatea medicală. Cea care trebuia să îi boteze pe copii susține că gemenii au murit din cauza neglijenței cadrelor medicale.

Cei doi copii s-au născut în 30 iunie la Suceava, unde au stat internați aproximativ trei luni, iar mai apoi au fost transferați la Iași, pentru că medicii ar fi bănuit că s-ar fi născut cu citomegalovirus.

După trei săptămâni petrecute la Spitalul de Copii, gemenii au fost transferați la Secția de Recuperare Pediatrică, o secție externă a Spitalului de copii, de unde au fost mutați de câteva ori înapoi în spital pentru consultații.

„S-a întâmplat de două-trei ori, după care i-a mai luat încă o dată și i-a ținut acolo două săptămâni fără să îi transfere din nou la distrofici (n.r.-Secția de recuperare pediatrică). Le-au dat trimitere de la distrofici pentru trei zile, iar acolo i-au ținut în jur de două săptămâni. Nu a explicat pentru ce i-a ținut acolo două săptămâni. (…) Au fost ținuți în salon cu copii veniți din exterior, cu diferite boli, (…) ei fiind suspectați și de muscoviscidoză nu aveau voie să intre contact cu persoane bolnave. De acolo ei au luat pneumonie, au răcit și a dus la deces”, a spus Iulia Filip, cea care trebuia să îi boteze pe copii.

După două săptămâni, membrii familiei au intrebat de ce…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.