Vrancea: CJ, la un pas de preluarea în administrare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea este la un pas de preluarea în administrare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, după ce consilierii judeţeni au votat, marţi, în cadrul şedinţei ordinare, aprobarea transmiterii solicitării de preluare a managementului asistenţei medicale de către CJ de la Ministerul Sănătăţii.

Spitalul Judeţean Focşani este singurul spital judeţean din ţară care se află încă în subordinea Ministerului Sănătăţii, toate celelalte spitale fiind deja preluate de consiliile judeţene. Managerul instituţiei sanitare, Constantin Mândrilă, a susţinut că preluarea unităţii medicale în administrare de către CJ Vrancea nu a fost posibilă deoarece nu erau îndeplinite mai multe condiţii.

„În 2010, când o ordonanţă de urgenţă obliga consiliile judeţene să preia spitalele, CJ Vrancea adoptat o hotărâre prin care se obliga să preia managementul spitalului judeţean dacă sunt îndeplinite trei condiţii: să nu aibă arierate, să fie modernizat şi să fie dotat. Au trecut nouă ani, iar noi am îndeplinit aceste condiţii. Astăzi, spitalul judeţean nu mai are un leu datorie, din contră, plătim facturile la 30 de zile. Mai mult decât atât, în spitalul judeţean s-au întâmplat lucruri frumoase: a fost modernizat spitalul şi este dotat cum nu a fost dotat niciodată. (…) Drept pentru care am făcut această notă de fundamentare şi am cerut CJ să se aplece asupra condiţiilor actuale…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.