Vrei un permis categoria A? Iată tot ce trebuie să ştii!

Manevrarea unei motociclete pe traseu nu este o treabă pe care o poate face oricine. Este nevoie de foarte multă pasiune, combinată cu dexteritate, pentru a ține în frâu un vehicul pe două roți.

Cei care doresc să conducă o motocicletă trebuie să obțină permisul pentru categoria A. Este adevărat că pentru promovarea examenului este nevoie de foarte multe chestionare categoria A rezolvate, însă pregătirea teoretică nu este totul. În continuare, veți afla multe informații interesante pentru cei care vor să se înscrie la scoală moto și să promoveze cu brio examenul.

Permisul de conducere categoria A este utilizat pentru motocicleta cu sau fără ataş și tricicluri cu motor. Categoria A se împarte în mai multe categorii, astfel:

  • cu permisul de conducere pentru categoria A1 puteţi conduce motociclete cu puterea maximă de 11kW şi raport putere/greutate de maximum 0,1 kW/kg şi tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW;
  • cu permisul pentru categoria A2 puteţi să conduceţi motociclete cu puterea maximă de 35 kW şi raport putere/greutate mai mic de 0,2 kW/kg şi care nu derivă dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;
  • permisul pentru categoria AM pentru mopede.

Examenul propriu-zis constă într-o proba practică şi una teoretică, formată din chestionare auto categoria A. Testul teoretic cuprinde 20 de întrebări, iar timpul maxim de rezolvare este de 20 de minute.

Ca să obţineţi calificativul „Admis” trebuie să rezolvaţi cel puţin 17 întrebări din cele 20 ale chestionarului. Fiecare întrebare din aceste teste auto categoria A are 3 variante de răspuns. Trebuie să ştiţi că nu există întrebări care să nu aibă măcar o variantă de răspuns corectă, dar pot exista întrebări care au o variantă, două sau chiar toate trei variantele de răspuns corecte.

La proba practică va trebui să executaţi o serie de manevre într-un poligon. Timpul maxim este de 10 minute şi nu sunt admise decât cel mult 2 greşeli. Ca să treceţi cu bine şi de această probă ţineţi cont de următoarele sfaturi:

  • nu vă grăbiţi, este timp suficient pentru toate manevrele;
  • respectaţi traseul;
  • fiţi atenţi la executarea opturilor şi la schimbarea sensului.

Rezolvarea chestionarelor, o etapă importantă în pregătirea pentru şcoala moto

Ca să mergeţi fără griji la examenul teoretic, rezolvaţi cât mai multe chestionare auto A1. Pregătirea trebuie începută cu citirea şi înţelegerea aspectelor legislative, după care puteţi trece la rezolvarea testelor. Chiar dacă, la început, punctajul obţinut este mic, nu trebuie să vă descurajaţi; pe măsură ce veţi exersa, rezultatele vor creşte. Pentru a vă asigura că veţi obţine calificativul „Admis”, exersaţi zilnic şi nu vă prezentaţi la test până când nu obţineţi constant punctajul maxim.

Un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont este felul în care vă pregătiţi. S-ar putea să găsiţi mai puţin practică varianta de a folosi o carte clasică de pregătire. Cel mai bine este rezolvaţi teste auto categoria A pe internet, având astfel posibilitatea de a exersa de oriunde.

Deşi internetul este varianta cea mai practică, şi aici pot exista capcane. Multe site-uri nu oferă informaţii actualizate sau au teste cu variante greşite de răspuns. În plus, este inutil să rezolvaţi altfel de teste în afara celor din care se susţine şi proba teoretică. Alegeţi un site uşor de utilizat, care să cuprindă numai chestionare oficiale DRPCIV.

Platforma drpciv-teste.ro este special destinată celor care vor să obţină un permis de conducere pentru categoria A sau pentru una dintre celelalte categorii. Aici veţi găsi informaţii complexe, actualizate, structurate într-un mediu de învăţare modern, urmate de chestionare auto categoria A cu indicaţii şi explicaţii. Când vă consideraţi cât de cât pregătiţi, puteţi încerca şi partea de simulare a examenului, ca să vă obişnuiţi cu modul de examinare de la proba teoretică.

Site-ul drpciv-teste.ro conţine numai chestionare oficiale DRPCIV. În plus, pentru a avea parte de o experienţă de învăţare personalizată, vă puteţi autentifica cu user şi parolă. Astfel, vă veţi monitoriza progresul, dar veţi avea şi posibilitatea de a revedea oricând întrebările care v-au pus în dificultate. Puteţi accesa site-ul de oriunde, fie de pe laptop sau calculator, fie de pe telefonul mobil.

Astfel, visul de a conduce o motocicletă se va îndeplini mai curând decât aţi fi crezut!

You might also like