Wizz Air avertizează că ar putea exista mai multe pierderi în „anul de tranziție”

Compania aeriană bugetară europeană Wizz Air (WIZZ.L) a avertizat cu privire la pierderi suplimentare în exercițiul financiar curent, pe fondul unei recuperări mai lente decât se aștepta din pandemia de COVID-19. Transportatorul cu costuri foarte mici se confruntă cu un alt „an de tranziție”, pe măsură ce restricțiile de călătorie persistă, a declarat miercuri directorul executiv Jozsef Varadi, în timp ce compania a înregistrat o pierdere netă de 576 milioane euro (703 milioane dolari) pentru cele 12 luni încheiate pe data de 31 martie.

„Dacă nu vedem o ridicare accelerată și permanentă a restricțiilor, ne așteptăm la o pierdere netă raportată în întregul an 2022”, a spus Varadi. În ciuda incertitudinii, Wizz și colegii low-cost precum Ryanair (RYA.I) au folosit criza pentru a adăuga noi rute pe măsură ce rivalii tradiționali ai companiilor aeriene se reduc.

Transportatorul maghiar are acum 43 de baze de aeronave în funcțiune sau anunțate, comparativ cu 25 înainte de pandemie. De asemenea, transportatorul ungar a valorificat o poziție de numerar puternică pentru a continua să achiziționeze avioane noi, mai eficiente, care își vor accentua avantajul competitiv într-un eventual rebut.

Flota sa a crescut cu 16 avioane, ajungând la un total de 137 la sfârșitul anului. Wizz a declarat că se așteaptă să zboare cu aproximativ 30% din capacitatea sa de dinainte de criză în primul trimestru actual, revenind la…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.