Word va ajuta la îmbunătățirea scrisului cu ajutorul inteligenței artificiale

Aplicația de procesare a textului din cadrul Microsoft Office va ajuta utilizatorul cu mult mai mult decât corectarea greșelilor, mergând până la a oferi sugestii pentru crearea unor materiale mai bine scrise și mai ușor de citit.

In cadrul conferinței anuale Build, Microsoft a anuntat că urmează să implementeze în aplicația Word Online o soluție de inteligență artificială care se va numit Ideas și va ajuta utilizatorii în scrierea documentelor. Conform celor de la Microsoft, Ideas va ajuta utilizatorii să scrie mai coincis pentru ca materialele compuse să fie mai ușor de citit. Această facilitate include un corector ortografic, dar merge mult mai departe decât depistarea greșelilor evidente. Printre funcțiile incluse se vor număra sugestiile de rescriere a paragrafelor lungi și complicate.

Estimarea timpului necesar citirii unui document și descifrarea acronimelor pe baza informațiilor din Microsoft Graph vor fi alte două funcții ale soluției cloud care se va regăsi în aplicația Word. Iar“Word Designer” va fi o facilitate din cadrul Ideas care va ajuta utilizatorul să formateze documentele și să aleagă stilurile potrivite în funcție de tipul și conținutul acestora.

Va exista, de asemenea, și o funcție care va crea un rezumat al documentului, prin extragerea și evidențierea celor mai importante idei – o funcție utilă pentru parcurgerea rapidă a documentelor lungi. La fel ca alte soluții de inteligență artificială de acest gen, Ideas folosește învățarea mecanică pentru a înțelege sensurile corecte și a face sugestii care duc la îmbunătățirea aptitudinilor de scriere. Noua facilitate va începe să fie testată în luna iunie pe canalul Office Insiders, urmând să fie lansată oficial pentru toți utilizatorii în toamnă.

sursa profit.ro

You might also like